Financiën 

Care Residence Zonnestraal biedt een compleet pakket aan dat bestaat uit wonen, service en zorg. Daarbij hanteren wij een scheiding van kosten voor wonen (huur en servicekosten) en zorgkosten.

 

Zorgkosten

Indien u beschikt over een indicatie vanuit het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) worden de zorgkosten vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) in de vorm van een persoonsgebonden budget. Mocht u nog niet beschikken over een indicatie, dan kunnen wij u ondersteunen bij de aanvraag hiervan. Voor de levering van geïndiceerde WLZ zorg is een inkomensafhankelijke eigen bijdrage verschuldigd aan het CAK. Dit betreft de lage eigen bijdrage. U kunt de eigen bijdrage hier berekenen op de website van het CAK.  

 

Huur - en servicekosten

De huur- en servicekosten komen voor uw eigen rekening. De huur- en servicekosten zijn afhankelijk van de grootte van uw kamer. Huur- en servicekosten bestaan o.a. uit: huur, gas, water, elektra, maaltijdvoorziening, schoonmaak (algemene) ruimtes, onderhoud, glasbewassing, (tuin)onderhoud, inbraakbeveiliging, persoonlijk alarmeringssysteem, wasservice, TV, radio, wifi, gemeenschappelijke kranten en tijdschriften, postbezorging en diverse activiteiten.

Kamer type 1: Huur + servicekosten    €   93,- per dag

Kamer type 2: Huur + servicekosten    € 103,- per dag

Kamer type 3: Huur + servicekosten    € 113,- per dag

Kamertype 4: Huur + servicekosten     € 166,- per dag

Eventueel gebruik van de kapper en/of pedicure vallen niet onder de servicekosten en worden apart in rekening gebracht.

 

Tijdelijk verblijf

Indien u kiest voor tijdelijk verblijft en u beschikt over een WLZ-indicatie, kunt u de zorgkosten en de verblijfskosten in bepaalde gevallen volledig vergoed krijgen. Indien u niet beschikt over een WLZ-indicatie, verschilt het per zorgverzekeraar of u (een deel) van de zorg- en verblijfskosten vergoed krijgt. U kunt het beste contact met ons opnemen om uw situatie met ons te bespreken.